Mewtwo i Pokémon GO

10. december 2018 0 Af admin

Mewtwo er en af de mest stærkeste Pokémon i spillet. Den kendsgerning, at selv efter at have lidt en 9% nerf til sine stats, hersker Mewtwo stadig øverst som en pokémon med et massivt angreb stat på 300 taler for sig selv. Faktisk har Mewtwo den højeste angrebsstat i Pokémon GO fra og med nu, og ikke mange Pokémon i fremtiden har potentiale til at overgå det.

Mewtwo er ikke blevet behandlet som en regelmæssig legendarisk Pokémon i Pokémon GO, da den kun kunne opnås i EX Raids. Dette ændrede sig imidlertid efter Ultra Bonus-belønningen blev annonceret, da Niantic bekræftede at Mewtwo ville blive udgivet som en regelmæssig Tier 5 Raid Boss fra 20. september til 23. oktober. Ligesom med andre legendary pokemon, skal du stadig gå omkring 20KM for at få 1 Mewtwo candy eller level op med rare candy, som ikke er så let at få fat på. Det kan således siges, at Mewtwo ikke er en “budget” venlig angriber pokemon.

Pokémon: Mewtwo
Type: Psychic

Stats
Max CP: 3982
ATK: 300
DEF: 182
STA: 193

Om Mewtwo i Pokémon GO

Mewtwo er den bedste PSYCHIC type angriber i spillet og en TOP-Tier generalist. Det bruges hovedsagelig som en PSYCHIC type angriber med confusion og psychic eller som generalist med enten Psycho Cut eller Confusion og Shadow Ball. Således kan Mewtwo betragtes som en god modstander mod fighting, GHOST, PSYCHIC og POISON type Pokémon.

Mewtwo’s primære styrker:

  • Det er den mest kraftfulde PSYCHIC type angriber i spillet. På trods af at den ikke er i stand til at lære Futuresight som Espeon eller Alakazam, er det stadig bedre end dem takket være sin gud-angreb stat.
  • Hvis du har brug for en god generalist, er Mewtwo en af de bedste i spillet. Hvis forsvareren eller raid bossen du kæmper imod ikke modstår psykiske eller spøgelses type moves, vil Mewtwo med enten Confusion eller Psycho Cut og Shadow Ball være et godt valg. Faktisk er Mewtwo så stærk, at du sikkert har set den opført som en topmodstander til en bestemt raid boss selvom den modstår psykiske type moves (som vs. Mewtwo selv).
  • Mewtwo har større bulk end Alakazam og Espeon, dets vigtigste konkurrenter. Det er ikke ligefrem en stor Pokémon, men den ekstra masse kan komme til nytte i flere situationer.
  • Hvis alt det ikke var nok, har Mewtwo potentialet til at forbedre sin movepool i fremtiden, da det er i stand til at lære Futuresight, Psystrike og mange andre interessante træk i de vigtigste af seriens spil.

Men også dens største svagheder bør nævnes:

  • Selv om det virker godt som en “falsk” GHOST-type angriber med Shadow Ball som et opladningsangreb, mangler Mewtwo en GHOST-type hurtig move for at komplementere sig med Shadow Ball. Fra et DPS perspektiv vil Shadow Claw Gengar generelt vinde (på trods af at have betydeligt mindre bulk). Desuden vil det tage super effektiv skade mod spøgelsestype pokemon.
  • Ikke rigtig en svaghed, men det gør ondt at se, at Mewtwo ikke er i stand til at lære en bedre PSYCHIC-type ladningsbevægelse som Futuresight eller Psystrike for fuldt ud at udnytte sin imponerende angrebsstat. Husk på, at dette måske ændres i den nærmeste fremtid, selvom!
  • Espeon (og endda Alakazam) vil være meget lettere at opnå og mere omkostningseffektivt at starte op. Medmindre du er en raid-solist eller virkelig ind i denne form for kortmandsudfordringer, er de to andre muligheder nok nok nok, hvis du ikke kan få en Mewtwo.
Bedste Mewtwo angreb
 RoleQuick moveCharge move
Gym offenseConfusion or Psycho Cut (PSYCHIC)Psychic, Focus Blast (FIGHTING) or Shadow Ball (GHOST)
Gym defense (speculative)Confusion (PSYCHIC)Shadow Ball (GHOST)
PvP (speculative)Confusion (PSYCHIC)Psychic (PSYCHIC), Focus Blast (FIGHTING) or Shadow Ball (GHOST)

Bedste Mewtwo modstandere i Pokémon GOS

 PokémonFast moveCharge move
Tyranitar (ROCK, DARK)Bite (DARK)Crunch (DARK)
Gengar (GHOST, POISON)Shadow Claw* (GHOST)Shadow Ball (GHOST)
Mewtwo (PSYCHIC)Psycho Cut (PSYCHIC)Shadow Ball* (GHOST)
Rayquaza (DRAGON, FLYING)Dragon Tail (DRAGON)Outrage (DRAGON)

Tyranitar er generelt den bedste løsning mod Mewtwo. Med stor statistik og en anstændig bevægelse er Tyranitar absolut en solid counter. Ikke alene modstår det Hyper Beam og Shadow Ball, men det er også dobbelt modstandere af alle psykiske typer bevægelser. Desværre tager det dobbelt super effektivt skader fra Focus Blast, så husk det!

Gengar er den bedste mulighed fra en tid til at vinde perspektiv. Faktisk er det den eneste Pokémon, der er i stand til at duoere Mewtwo. Der er dog flere begrænsende faktorer. Først og fremmest er Gengar ikke kun en glaskanon, men også svag til psykisk type bevægelser, hvilket gør tingene endnu værre. Desuden er Confusion en kraftig hurtig bevægelse, og selv på niveau 40 vil Gengar ikke kunne tage mere end 4 eller 5 hits. Generelt er det kun tilrådeligt at bruge Gengar, når Mewtwo’s hurtige træk er Psycho Cut, og dets ladningsbevægelse er enten Focus Blast (som er TRIPLE modstand af Gengar) eller Hyper Beam (dobbelt modstand). Heldigvis er det godt i et specifikt scenario, hvor Tyranitar ikke klarer sig så godt.

Mewtwo kan modvirke sig selv? Ja bestemt! Du kan faktisk bruge Mewtwo til at modvirke Mewtwo ved at bruge Psycho Cut og Shadow Ball. Hvis du husker fra det forrige afsnit, er dette scenario # 1 (psykiske type bevægelser er modstandsdygtige, men spøgelsestype bevæger sig overordentlig effektiv skade), og det er derfor, vi bruger denne specifikke bevægelse.

Rayquaza kan vælges som en fremragende generalist. Det vil ikke håndtere super effektiv skade, men dens store angreb stat og moveset gør det til et interessant valg alligevel. I blæsende vejr kan det betragtes som en øverste tæller.

Har du fanget Mewtwo i Pokemon GO endnu? Del gerne et billede af din legendariske fangst i kommentarfeltet herunder.